Türkiye’de e-ticaret, sosyal ticaret, ARGE ve kısacası yazılımın merkezi haline gelmiş olan Maraş Teknoloji Üssü'nde kariyer yapmak ister misiniz?
Maras Teknoloji Üssü olarak insanımızın ve gençlerimizin gücüne her zaman inandık. Fırsat verildiğinde kod yazan beyinlerin, bu topraklardan aldığı güçle ülkemizden ve ABD Silikon Vadisi'nden global rakiplerine meydan okuyabildiğini ve dünyayı değiştirebildiğini gördük.
Bu kapsamda güzel hayalleri olan genç girişimciler ve yetenekler için rehber olmayı insanımıza bir borç bildik. 2021 itibari ile 120'nin üzerinde yazılımcı ve teknik personelin çalıştığı Maraş Teknoloji Üssü'nde kariyer yapmak isteyen arkadaşlarımızı hayallerinin sınırı olmayan adaylardan seçiyoruz.
Maraş Teknoloji Üssü'nde frontend, backend, server, mobil uygulama gibi alanlarda; iş zekasından, veri madenciliğine, yapay zekadan, sanal gerçekliğe, mobil teknolojilerden, robochat ve IOT' ye kadar 20’den fazla farklı yazılım ürünü geliştirilmektedir.
Hangi alanlarda kariyer yapılabilir?
Frontend, backend, arge, analist, mobil uygulama, veri madenciliği,
sunucu ve bulut sistemleri gibi yazılım, tasarım veya ARGE
gibi bir çok alanda kendinizi geliştirebilir ve
bildiğiniz her hangi bir alanda kariyerinize başlayabilirsiniz.
Fakat hangi
alanda kendinizi geliştirmek istediğinize henüz karar verememişseniz aşağıdaki
yol haritalarını inceleyebilirsiniz.
Backend Developer Yol Haritası Nasıl Olmalıdır?
PHP Developer Yol Haritası Nasıl Olmalıdır?
NodeJs Developer Yol Haritası Nasıl Olmalıdır?
Mobil App Developer Yol Haritası Nasıl Olmalıdır?
Sistem Uzmanı (DevOps) Yol Haritası Nasıl Olmalıdır?
Tasarım UI/UX Uzmanı Yol Haritası Nasıl Olmalıdır?
Analist Yol Haritası Nasıl Olmalıdır?
İş başvurularında nelere dikkat edilmelidir?
Maraş Teknoloji Üssü'ndeki iş başvurularında en önemli kriter ne mükemmel derecede bilgili olmak ne de uzun süreli yazılım tecrübesine sahip olmaktır. Bu teknoloji üssünde kariyer yapmak için en önemli kriter yazılımı sevmek ve istemektir.
İstekli olmak haricinde bir şart olmamakla birlikte iş başvurularınızın sağlıklı değerlendirilebilmesi için dilerseniz şunları da yapabilirsiniz.
Tavsiyeler
- Github hesabınız olsun. Yaptığınız ve sizin için çok basit gelen uygulamalarınızı bile github hesabınıza yükleyin.
- Ayrıca bu uygulamalarınızı heroku , github pages veya netlify gibi yerlere deploy etmeniz çalışmalarınızı canlı görmek açısından katkı sağlayacaktır.
- Yazmış olduğunuz herhangi bir kodun ne ifade ettiğini bilmeniz, farkında olmanız güzel olacaktır.
- Sorulan herhangi bir konuda bilgi sahibi değilseniz gönül rahatlığı ile bunu belirtebilirsiniz.
- Kendinizi en iyi ifade eden bir CV hazırlayınız. Varsa bildiğiniz teknoloji ve yazılım dillerini, aldığınız sertifikaları, hangi alanda çalışmaktan mutlu olduğunuzu CV’nizde belirtiniz.
- CV'nizde kendinizi ifade edebileceğiniz 3 projeniz ve bu 3 projenin github linki ile canlıya alınmış çalışır haldeki linkleri bulunsun.
- Her zaman mülakata bilgisayarınız ile katılın. Size basit bir soru sorulabilir veya bir araştırma yapmanız istenebilir.
- Teknoloji ve yazılıma ilginiz varsa Linkedin’a kayıt olabilirsiniz. Çalışmak istediğiniz şirketin insan kaynaklarına doğrudan mesaj yazabilir veya iş ilanlarına başvurabilirsiniz.
- Kendinizi yetersiz görseniz bile, eğer yazılımı seviyorsanız; Maraş Teknoloji Üssü'ndeki her hangi bir firmada hayalinizdeki kariyere başlangıç yapmak için tereddütsüz ve gönül rahatlığı ile buradan mail atarak hemen iletişime geçebilirsiniz.